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  1. 学内発行誌
  2. 工学部
  3. 工学部紀要
  4. 22
  5. 1

酵素の産業的利用に関する研究

https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/8037
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/8037
73accf9f-1556-4b41-8776-1b8fc693814c
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00005781407.pdf KJ00005781407.pdf (986.4 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 1998-09-01
タイトル
タイトル 酵素の産業的利用に関する研究
タイトル
タイトル Industrial Application of Enzyme
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 酵素
キーワード
主題Scheme Other
主題 澱粉加水分解
キーワード
主題Scheme Other
主題 ぶどう糖異性化
キーワード
主題Scheme Other
主題 転移酵素
キーワード
主題Scheme Other
主題 機能性食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 トレハロース
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 enzyme
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 strach hydrolysis
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 glucose-isomerization
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 glycosytransferase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 functional food
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 trehalose
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(日) 小巻, 利章

× 小巻, 利章

WEKO 43100

小巻, 利章

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著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 43101
姓名 コマキ, トシアキ
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 43102
姓名 KOMAKI, Toshiaki
言語 en
著者所属(日)
値 福山大学工学部食品工学科
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Industrial application of enzyme from microorganism has a history over 100 years, and for the this 40 years, there were the remarkable developments. Especially, a sweetener (isomerized sugar) produced from starch by enzymatic method was displaced to 30% of sugar consumed in Japan. In the production of the isomerized sugar, two enzymes were mainly used, which hydrolyzed starch to glucose and isomerized glucose to fructose, respectively. On the other hand, the discovery of two enzymes enabled the industrial production of trehalose from dextrin. One converted 1,4 linkage of glucose residue at reducing terminal in dextrin, to 1,1 linkage through the intramolecular transglycosylation and another released trehalose from the modified terminal. Thus various oligosaccharides and glycosides got to be industrially produced using various enzymatic transglycosylation. This review introduced the historty of enzyme developments.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00217655
書誌情報 福山大学工学部紀要

巻 22, 号 1, p. 77-85, 発行日 1998-09
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Ver.1 2023-06-19 10:31:33.873373
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