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酵素の産業的利用に関する研究
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/8037
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/803773accf9f-1556-4b41-8776-1b8fc693814c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1998-09-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 酵素の産業的利用に関する研究 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Industrial Application of Enzyme | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 酵素 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 澱粉加水分解 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ぶどう糖異性化 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 転移酵素 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 機能性食品 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | トレハロース | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | enzyme | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | strach hydrolysis | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | glucose-isomerization | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | glycosytransferase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | functional food | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | trehalose | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
小巻, 利章
× 小巻, 利章 |
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著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43101 | |||||
姓名 | コマキ, トシアキ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43102 | |||||
姓名 | KOMAKI, Toshiaki | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部食品工学科 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Industrial application of enzyme from microorganism has a history over 100 years, and for the this 40 years, there were the remarkable developments. Especially, a sweetener (isomerized sugar) produced from starch by enzymatic method was displaced to 30% of sugar consumed in Japan. In the production of the isomerized sugar, two enzymes were mainly used, which hydrolyzed starch to glucose and isomerized glucose to fructose, respectively. On the other hand, the discovery of two enzymes enabled the industrial production of trehalose from dextrin. One converted 1,4 linkage of glucose residue at reducing terminal in dextrin, to 1,1 linkage through the intramolecular transglycosylation and another released trehalose from the modified terminal. Thus various oligosaccharides and glycosides got to be industrially produced using various enzymatic transglycosylation. This review introduced the historty of enzyme developments. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00217655 | |||||
書誌情報 |
福山大学工学部紀要 巻 22, 号 1, p. 77-85, 発行日 1998-09 |