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Purification and Characterization of α-Galactosidase from the Yeast Trichosporon cutaneum JCM 2947
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/8020
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/8020f6b7fc09-0b4d-465d-82e2-06208366ee6e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1997-12-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Purification and Characterization of α-Galactosidase from the Yeast Trichosporon cutaneum JCM 2947 | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | α-Galactosidase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | enzyme purification | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Trichosporon cutaneum | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
論文名よみ | ||||||
その他のタイトル | Purification and Characterization of α-Galactosidase from the Yeast Trichosporon cutaneum JCM 2947 | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43015 | |||||
姓名 | オダ, ユウジ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43016 | |||||
姓名 | トノムラ, ケンゾウ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43017 | |||||
姓名 | ODA, Yuji | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 43018 | |||||
姓名 | TONOMURA, Kenzo | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food Science and Technology, Fukuyama University | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food Science and Technology, Fukuyama University | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | α-Galactosidase was purified to homogeneity from the culture fluid of the yeast Trichosporon cutaneum JCM 2947 (=T. beigelii CBS 5790) by column chromatography on DEAE-Toyopearl 650M, Butyl-Toyopearl 650M, hydroxylapatite and Sephacryl S-200. The molecular weight of the purified enzyme was estimated to be 85,700 by SDS-polyacrylamide gel electrophoresis and 321,000 by gel filtration. Optimum pH and temperature were 5.0 to 6.0 and 45℃, respectively. The K_m (mM) for p-, o-, m-nitrophenyl α-D-galactopyranoside, melibiose, raffinose, and stachyose were 0.14, 0.25, 0.49, 6.0, 48, and 68, respectively, and V_<max>. (μmol/min/mg protein) for those substrates were 66.2, 22.6, 12.6, 12.6, 28.9, and 18.0, respectively. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00217655 | |||||
書誌情報 |
福山大学工学部紀要 巻 21, p. 67-71, 発行日 1997-12 |