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  1. 学内発行誌
  2. 工学部
  3. 工学部紀要
  4. 19
  5. 1

魚肉冷凍保存中におけるリン脂質の分解 : 南米産淡水魚ペヘレイについて(B.一般論文,開学20周年記念特集号)

https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7958
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7958
4c77ed27-8199-4061-a66f-be36bb5b4b90
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00005781344.pdf KJ00005781344.pdf (459.8 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 1995-11-01
タイトル
タイトル 魚肉冷凍保存中におけるリン脂質の分解 : 南米産淡水魚ペヘレイについて(B.一般論文,開学20周年記念特集号)
タイトル
タイトル Degradation of phospholipid during the frozen storage of fish muscle : a case of the freshwater fish, Pejerrey(B.Article,Special Edition for the 20th Anniversary of the University)
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 魚肉
キーワード
主題Scheme Other
主題 冷凍保存
キーワード
主題Scheme Other
主題 リン脂質
キーワード
主題Scheme Other
主題 リゾレシチン
キーワード
主題Scheme Other
主題 ホスホリパーゼA_1
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
著者名(日) 坂口, 昌充

× 坂口, 昌充

WEKO 42770

坂口, 昌充

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平田, 真通

× 平田, 真通

WEKO 42771

平田, 真通

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平野, 薫

× 平野, 薫

WEKO 42772

平野, 薫

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里内, 清

× 里内, 清

WEKO 42773

里内, 清

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著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 42774
姓名 サカグチ, マサミツ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 42775
姓名 ヒラタ, マサミチ
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 42776
姓名 ヒラノ, カオル
著者名よみ
識別子Scheme WEKO
識別子 42777
姓名 サトウチ, キヨシ
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 42778
姓名 SAKAGUCHI, Masamitsu
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 42779
姓名 HIRATA, Masamichi
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 42780
姓名 HIRANO, Kaoru
言語 en
著者名(英)
識別子Scheme WEKO
識別子 42781
姓名 SATOUCHI, Kiyoshi
言語 en
著者所属(日)
値 福山大学工学部工学研究科生物工学
著者所属(日)
値 福山大学工学部食品工学科
著者所属(日)
値 福山大学工学部食品工学科
著者所属(日)
値 福山大学工学部食品工学科
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Lysophosphatidylcholine (LPC) was not detected in the fresh muscle of a freshwater fish, Pejerrey. However, LPC was gradually produced during the storage of the muscle at -20℃. At the one month of storage, 0.04 μmole of LPC was detected, and then continued to increase to 0.31 jumole at 12 months. The major fatty acid esterified in LPC were highly unsaturated fatty acids, such as docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids. In PC of the Pejerrey muscle, these fatty acids occupied at C-2 position of glycerol. As LPC is derived from PC by releasing one fatty acid, accordingly, it is concluded that the form of LPC detected in the Pejerrey muscle during the frozen storage was mainly composed of 1-lyso-2-acyl-sn-glycero-3-phosphocholine (1-LPC).
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00217655
書誌情報 福山大学工学部紀要

巻 19, 号 1, p. 129-134, 発行日 1995-11
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Ver.1 2023-06-19 10:33:25.747713
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