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魚肉冷凍保存中におけるリン脂質の分解 : 南米産淡水魚ペヘレイについて(B.一般論文,開学20周年記念特集号)
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7958
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/79584c77ed27-8199-4061-a66f-be36bb5b4b90
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1995-11-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 魚肉冷凍保存中におけるリン脂質の分解 : 南米産淡水魚ペヘレイについて(B.一般論文,開学20周年記念特集号) | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Degradation of phospholipid during the frozen storage of fish muscle : a case of the freshwater fish, Pejerrey(B.Article,Special Edition for the 20th Anniversary of the University) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 魚肉 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 冷凍保存 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | リン脂質 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | リゾレシチン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ホスホリパーゼA_1 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
坂口, 昌充
× 坂口, 昌充× 平田, 真通× 平野, 薫× 里内, 清 |
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著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42774 | |||||
姓名 | サカグチ, マサミツ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42775 | |||||
姓名 | ヒラタ, マサミチ | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42776 | |||||
姓名 | ヒラノ, カオル | |||||
著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42777 | |||||
姓名 | サトウチ, キヨシ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42778 | |||||
姓名 | SAKAGUCHI, Masamitsu | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42779 | |||||
姓名 | HIRATA, Masamichi | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42780 | |||||
姓名 | HIRANO, Kaoru | |||||
言語 | en | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42781 | |||||
姓名 | SATOUCHI, Kiyoshi | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部工学研究科生物工学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部食品工学科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部食品工学科 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部食品工学科 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Lysophosphatidylcholine (LPC) was not detected in the fresh muscle of a freshwater fish, Pejerrey. However, LPC was gradually produced during the storage of the muscle at -20℃. At the one month of storage, 0.04 μmole of LPC was detected, and then continued to increase to 0.31 jumole at 12 months. The major fatty acid esterified in LPC were highly unsaturated fatty acids, such as docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids. In PC of the Pejerrey muscle, these fatty acids occupied at C-2 position of glycerol. As LPC is derived from PC by releasing one fatty acid, accordingly, it is concluded that the form of LPC detected in the Pejerrey muscle during the frozen storage was mainly composed of 1-lyso-2-acyl-sn-glycero-3-phosphocholine (1-LPC). | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00217655 | |||||
書誌情報 |
福山大学工学部紀要 巻 19, 号 1, p. 129-134, 発行日 1995-11 |