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イネ胚乳澱粉の特性に及ぼす生育温度の影響
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7929
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/79290f82e32d-0101-443d-a9ac-abab8cff768c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1994-09-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | イネ胚乳澱粉の特性に及ぼす生育温度の影響 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Effects of Environmental Temperature at the Early Developmental Stage of Seeds on Characteristics of Endosperm Starches of Rice : Oryza sativa L. | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | コメ胚乳澱粉 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 環境温度の影響 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アミロース含量 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アミロペクチンの鎖長分布 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 澱粉の糊化特性 | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
不破, 英次
× 不破, 英次 |
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著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42648 | |||||
姓名 | フワ, ヒデツグ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42649 | |||||
姓名 | FUWA, Hidetsugu | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部食品工学科 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Structural and physicochemical characteristics of the reserve starch of a given plant are affected by genetic and environmental factors. The effects of the environmental temperature during the early development of seeds on the characteristics of the endosperm starch of rice (Oryza staiva L.) were investigated. The components of starch and pasting characteristics of starch granules varied by the environmental temperature. The lower temperature increased the amylose content and decreased the rations of short chain to long chain of amylopectin in endosperm starches. Moreover, the starch granules of rice plants grwon under the lower temperature were more gelatinized than those grown under the higher temperature. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00217655 | |||||
書誌情報 |
福山大学工学部紀要 巻 18, 号 1, p. 95-99, 発行日 1994-09 |