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ビールの硫化水素に基づく未熟臭とその排除法
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7884
https://fukuyama-u.repo.nii.ac.jp/records/7884a974ef23-eca9-4e13-a6c3-21863d87659b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 1993-01-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | ビールの硫化水素に基づく未熟臭とその排除法 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Immature Flavor of Beer by Hydrogen Sulfide and its Exclusion | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
高橋, 俊明
× 高橋, 俊明 |
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著者名よみ | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42424 | |||||
姓名 | タカハシ, トシアキ | |||||
著者名(英) | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 42425 | |||||
姓名 | TAKAHASHI, Toshiaki | |||||
言語 | en | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 福山大学工学部 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | In the brewing industry, bottom fermeting brewer's yeast has produced hydrogen sulfide during the primary fermentation process. Hydrogen sulfide has given the unpleasant immature flavor such as rotten egg into the primary or secondary fermenting liquor. However, in the normaly produced final beer the immature flavor has disappeared in general. In spite of the above mentioned fact, sometimes the immature flavor based on the hydrogen sulfide have found in final beer during the imperfect control of the primary or secondary fermentation. In the present paper, the exclusion of unpleasant immature flavor by hydrogen sulfide production of bottom fermenting brewer's yeast with the bioenginnering methods, especially gene enginnering, will be described. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00217655 | |||||
書誌情報 |
福山大学工学部紀要 巻 16, p. 51-56, 発行日 1993 |